Domestic science

This is a 15th edition piece of a cookbook, written in 1910 for a domestic science school in Amsterdam. I found it in my favourite thrift store. A book for basic cooking. The (no butter, no oil) recipe for 'ontbijtkoek' (breakfast cake) was so basic, that the loaf was in the oven in 5 minutes. The house smelled delicious and so tasted the cake. A different, but lookalike, recipe can be found here.

5 comments:

Yvonne said...

Ik heb de editie/druk van mijn moeder, 9de, en schoonmoeder, 11de, nog altijd en kijk er regelmatig in voor ouwerwetse recepten!
Yvonne



Jenneke said...

Wat een leuk recept. Ben benieuwd waarmee je de 'Dubbelkoolzure soda' mee hebt vervangen. Heb er nog nooit van gehoord.

vlijtig said...

Jenneke,

Dubbelkoolzure soda is bak(ing)soda. Ik haal het altijd bij de toko, maar er zijn ook supermarkten waar het te krijgen is (oranje pakje). Baksoda is het hoofdbestanddeel van bakpoeder, dus ik denk dat het daarmee ook wel lukt.

Jenneke said...

Bedankt voor de tip!
Groetjes.

Hiskia van Leeuwen said...

Die ligt bij mijn moeder :-) Een enorme pil, met vreselijke plaatjes...maar wat een naslagwerk!